Ooit gehoord van de plastic soep? Het is een eiland van drijvend plastic bijna 34 keer groter dan Nederland. Plastic wordt overal op straat gegooid en via het riool en rivieren komt het vaak in de zee terecht. Dieren die in de zee leven, denken dat ze het plastic kunnen eten. Maar plastic is juist heel slecht voor ze en veel dieren gaan eraan dood.

Een plastic flesje moet je dus – net als al het andere afval – niet maar zo op straat gooien. Wat je er wel mee kunt doen: een vis maken voor een echte tentoonstelling!

 

Zo werkt het!

 

Speciaal voor jou hebben we een goodiebag gemaakt, met daarin allerlei materialen en uitleg hoe je een plastic vis kunt maken. Deze goodiebag kun je gratis ophalen van zaterdag 27 februari tot en met zaterdag 6 maart bij Rozet Centrum, Rozet Presikhaaf of Rozet Kronenburg.

Let op: er is maar een beperkt aantal goodiebags beschikbaar! Wil je meedoen? Reserveer dan een goodiebag via deze link. Kies bij welke Rozet vestiging je jouw goodiebag op wilt halen.

 

Je kan ook je goodiebag ophalen bij het KinderWijkTeam:
Akkerwindestraat 25. Maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 16:00 uur

 

Klik hier voor de workshop!!!   Workshop om jouw vis te maken.

 

Heb je jouw vis af? Lever het dan in bij een Rozet vestiging bij jou in de buurt. Lukt het niet om langs te komen? Maak een foto en stuur het naar communicatie@rozet.nl. Let op: Dit kan tot 25 maart!

 

Eind maart worden alle creaties tentoongesteld in Rozet centrum!