12 januari 2019

In 2018 hebben de wij een subsidie gehad om ons te richten op het ondersteunen van kwetsbare bewoners uit de samenleving. Door de toekenning van deze subsidie hebben wij ons in het afgelopen jaar goed kunnen profileren.

 

Inmijn rol als sociaal werker richt ik mij op het achterhalen van de hulpvraag en ga samen met onze cliënten op zoek naar de vraag achter de vraag. Ik spreek de burger en hun omgeving aan op hun eigen kracht. Hierbij richt ik mij met name op de krachten en talenten van het individu en samenwerkingsverbanden om deze optimaal te kunnen omzetten.

 

Ik activeer individuen, netwerken en groepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en in hun participerende rol actief te zijn. Dit maakt hen eigenaar van hun eigen vraagstukken. Ik stel doelen vast voor individuen en groepen en ondersteun cliënten bij het bereiken van deze doelen. De mate van ondersteuning is afhankelijk van de mogelijkheden, kennis en vaardigheden van de cliënt. Waar nodig zet ik methoden/activiteiten/projecten in om de doelstellingen te bereiken.

 

Dominique Kockskämper
Student/ stagiaire het kinderwijkteam