2 februari 2018

Zaterdag 24 maart is het weer zo ver: de Landelijke Opschoondag! De dag waarop heel Nederland samenkomt om met elkaar zwerfafval in te zamelen. Een ongelooflijk goede actie waar het KinderWijkTeam natuurlijk ook weer aan mee doet. Verschillende organisaties zetten acties op om zwerfafval op te halen en daar hebben wij al een hoop ervaring mee! Het KinderWijkTeam zorgt voor knijpers, ringen en vuilniszakken. Zo kan iedereen een (knijper)handje helpen om Nederland een beetje schoner te maken. Ook zullen wij al het verzamelde afval ophalen zodat het plastic gescheiden en gerecycled kan worden. Van dit afval maken wij weer de mooiste dingen!

 

Wij gaan natuurlijk niet alleen maar toekijken en helpen, maar samen met de teams nóg iets harder werken dan normaal.

 

In de week van de Landelijke Opschoondag, 19 tot en met 24 maart, zullen nog steeds de normale wijkteams gelopen worden. EN! Iedereen die ooit eens meegedaan of meegelopen heeft met het KinderWijkTeam willen wij vragen om ook te komen en mee te doen! Zo willen wij de hele week lang, in elke wijk, met een hele grote groep de wijk nou eens écht goed schoonmaken. Elk bosje, elk speeltuintje, alle winkelcentra en fietspaden gaan we opruimen. Samen maken we heel Arnhem schoon!

 

Heb jij ooit meegedaan met het KinderWijkTeam en lijkt het je leuk om je nog eens in te zetten voor jouw wijk? Stuur dan een mailtje naar info@hetkinderwijkteam.nl met je naam, in welke wijk je meegedaan hebt en met hoeveel mensen je komt. Je krijgt dan van ons te horen op welke dag je mee kan doen.

 

Wil je meer informatie over de Landelijke Opschoondag? Kijk dan ook even op https://www.nederlandschoon.nl

 

Tot dan!

 

Met opgeruimde groet,

 

Het KinderWijkTeam