7 mei 2018

In de week van 16 april zijn de nieuwe KinderWijkTeams gestart. We hebben momenteel 5 superleuke groepen die tot de zomervakantie, vol enthousiasme de wijk schoonhouden. Daar kunnen we trots op zijn!! We zijn actief in de wijken Malburgen, Immerloo, Klarendal, Presikhaaf en de Laar-Oost.

 

Het team in Malburgen wordt elke maandag gehouden. De kinderen komen allemaal van de Margerethaschool. De kinderen worden op school opgehaald en starten vervolgens de activiteit op het Timmerhuis. Ze noemen zichzelf ook wel het KinderNatureTeam en houden met plezier Malburgen schoon. Elke bijeenkomst worden de blikjes geteld. Na 2 keer zitten we al op bijna 50 blikjes!

 

In Immerloo bestaat de groep uit 6 kinderen van de Johannesschool. Er ligt altijd veel afval rond de flats in Immerloo. Gelukkig is er weer een KinderWijkTeam actief. Je ziet meteen dat het een stuk schoner is op straat! De groep is superleuk en gaat er elke weer vol enthousiasme weer tegenaan.

 

Het wordt weer mooi weer! Het team in Klarendal is verhuisd naar speeltuin de Leuke Linde. Kinderen van 3 scholen komen daar wekelijks bij elkaar om de wijk weer afval-vrij te maken. Het team staat ook elke keer even stil bij wat ze vinden. Aan het eind van elke bijeenkomst wordt een vraag gesteld naar aanleiding van wat ze gevonden hebben.

 

Ook in Presikhaaf wordt de buurt weer zwerfafval vrij gemaakt vanaf een nieuwe locatie. De kinderen van de Willem Dreesschool komen elke woensdag na schooltijd bij elkaar op de Oosthof. Door de samenwerking met Kinderwerk Rijnstad stroomden de aanmeldingen binnen van enthousiaste kinderen die mee wilden doen. Daar is een superleuke, betrokken en energie volle groep uitgekomen.

 

In de Laar-Oost is er deze periode een team gevormd van de Laarhorst en de Toermalijn. De kinderen zijn laaiend enthousiast om weer mee te doen. Vooral omdat het deze periode weer lekker weer is, zijn de kinderen zeer gemotiveerd om buiten te zijn. Het is een hecht team waarbij samenwerken centraal staat. Samen maken ze de wijk weer vrij van zwerfafval, zodat iedereen kan spelen in een schone omgeving.

 

Wil jij ook mee doen? Meld je dan hier aan.