4 maart 2021

Van 15 t/m 20 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten zoveel mogelijk stadsgenoten zich in voor een schone stad door, met grijpers en zak, zwerfafval te lijf te gaan. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor ons milieu. Juist in deze tijd zijn opruimingsacties extra belangrijk, want sinds de Corona-uitbraak produceren we niet alleen veel meer afval, er blijft ook meer achter in de natuur. 

 

Tijdens de Afvalestafette worden er door de hele stad opruimacties georganiseerd; vanwege de geldende Corona-maatregelen dit jaar wel in een andere vorm dan gebruikelijk. Het is natuurlijk verreweg het leukst om in groepjes met de grijper aan de slag te gaan. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Nu we massaal thuiswerken is frisse lucht en bewegen wél extra belangrijk. Daarom roepen we mensen op hun dagelijkse ommetje met een uurtje afvalprikken te combineren. Vraag je collega of buur om mee te doen, of ga gezellig met je gezin op pad. Het is niet alleen leuk en leerzaam om te doen, maar je maakt je omgeving er gelijk een heel stuk mooier mee. Zo werken we samen aan het schoonhouden van onze stad.

 

Hoe kan ik meedoen?
Particulieren kunnen bij de gemeente een zwerfafvalpas aanvragen. Met deze pas krijg je een grijper en ring in bruikleen om zelf een opruimactie te organiseren.

 

Voor bedrijven is het misschien leuk om in deze tijd iets voor je personeel te organiseren. Maak je eigen stoepje schoon, zodat we straks weer een frisse start kunnen maken na de lockdown.

 

Informatie

Bedrijven kunnen zich aanmelden via afvalestafette@hetkinderwijkteam.nl.

Scholen mailen naar info@natuurcentrumarnhem.nl.

 

Voor meer informatie mail naar afvalestafette@hetkinderwijkteam.nl.