Van 13 t/m 18 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten zoveel mogelijk stadsgenoten zich in voor een schone stad door, met grijpers en zak, zwerfafval te lijf te gaan. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor ons milieu. Juist in deze tijd zijn opruimingsacties extra belangrijk, want sinds de Corona-uitbraak produceren we niet alleen veel meer afval, er blijft ook meer achter in de natuur. Het Natuurcentrum Arnhem gaat met de Arnhemse Basisscholen en de BSO’s het zwerfafval te lijf. Het KinderWijkTeam richt zich op bewoners, bedrijven en organisaties zoals Rijnstad, Presikhaaf University en AM-Support.

 

Op de woensdag zijn de acties in de wijken vanaf de wijkcentra samen met Rijnstad en Sportbedrijf Arnhem, maar ook verschillende bedrijven in Arnhem gaan aan de slag

 

Hoe kan ik meedoen?
Particulieren kunnen bij de gemeente een zwerfafvalpas aanvragen. Met deze pas krijg je een grijper en ring in bruikleen om zelf een opruimactie te organiseren.

Wil jij ook meehelpen onze stad schoon te houden? heelarnhemschoon@hotmail.com

 

Voor bedrijven is het misschien leuk om in deze tijd iets voor je personeel te organiseren. Maak je eigen stoepje schoon, zodat we straks weer een frisse start kunnen maken na de lockdown.

 

Alle schoonmaakacties worden hieronder op de kaart vermeld!!

 

Bedrijven kunnen zich aanmelden via info@hetkinderwijkteam.nl.

Scholen mailen naar info@natuurcentrumarnhem.nl.

 

Voor meer informatie mail naar info@hetkinderwijkteam.nl.