Afval Estafette 2018

  • Home
  • Afval Estafette 2018

Zaterdag 24 maart is het weer zo ver: de Landelijke Opschoondag! De dag waarop heel Nederland samenkomt om met elkaar zwerfafval in te zamelen. Een ongelooflijk goede actie waar het KinderWijkTeam natuurlijk ook weer aan mee doet. In het kader van de Landelijke Opschoondag organiseert het KinderWijkTeam samen met de gemeente Arnhem en Natuurcentrum Arnhem de Afval Estafette 2018. De Afval Estafette duurt de hele week, een hoop organisaties zetten zich in om zwerfafval op te halen en daar hebben wij al een hoop ervaring mee! Het KinderWijkTeam zorgt voor knijpers, ringen en vuilniszakken. Zo kan iedereen een (knijper)handje helpen om Nederland een beetje schoner te maken. Ook zullen wij al het verzamelde afval ophalen zodat het plastic gescheiden en gerecycled kan worden. Van dit afval maken wij weer de mooiste dingen!

Wij gaan natuurlijk niet alleen maar toekijken en helpen, maar samen met de teams nóg iets harder werken dan normaal. Tijdens de Afval Estafette, van 19 tot en met 24 maart, zullen nog steeds de normale wijkteams gelopen worden. EN! Iedereen die ooit eens meegedaan of meegelopen heeft met het KinderWijkTeam willen wij vragen om ook te komen en mee te doen met zijn/haar oude wijk! Zo willen wij de hele week lang, in elke wijk, met een grote groep de wijk nou eens écht goed schoonmaken. Elk bosje, elk speeltuintje, alle winkelcentra en fietspaden gaan we opruimen. Samen maken we heel Arnhem zwerfafval vrij!

Zou jij je nog weer een keer in willen zetten voor het KinderWijkTeam? Stuur dan een mailtje naar aanmelden@hetkinderwijkteam.nl met je naam, je oude wijk en met hoeveel mensen je komt. Je krijgt dan van ons te horen op welke dag jij die week je in kan zetten voor je wijk. Kan je niet doordeweeks maar wil je wel graag meehelpen? Geef je dan op voor de Landelijke Opschoondag op 24 maart! De echte enthousiastelingen mogen zich uiteraard doordeweeks en voor de zaterdag aanmelden!

Wil je meer informatie over de Afval Estafette? Kijk dan ook even hier!

Tot dan!

Afval Estafette